За нас

Представяме Ви една от най-здравословните детски напитки!

 

Световната здравна организация и южноафриканският отдел по здравеопазване препоръчват изключително кърмене през първите шест месеца от живота на бебето. Но какво можете да дадете на вече поотрасналотоси бебе да пие?

Чаят от Роойбос е по-добър избор от обикновения чай и или други напитки, тъй като той е без кофеин и e свисоко съдържание на  антиоксиданти, които са полезни както за имунната система на децата, така и на възрастните.

Разбира се обаче, че въпреки ползите за здравето, роойбос никога не трябва да се използва като заместител на млякото, тъй като не съдържа хранителни вещества като калций и витамин D.

Здравословна напитка за по-големи деца

Роойбос е добра алтернатива на подсладените сокове, защото той хидратира, без да добавя допълнителни калории. Можете също да разреждате плодов сок със студен чай от роойбос.

Избягвайте употребата на захар, когато приготвяте чая и добавяйте мляко, само ако детето ви е на възраст над 12 месеца и не е непоносимо към лактоза.

Ползите от чай от роойбос

Роойбос увеличава енергийните нива на детето, но за разлика от кофеина той не е вреден.

Чаятможе да намали и предотврати алергии при малки деца и възрастни. Използва се и за стимулиране на имунната система; намалява стреса и се бори с безсънието. Също така е чудесно да се използва след спортни дейности, за да се зарежда тялото. 

Роойбос е добър и за заболявания като стомашни спазми, безпокойство, стрес или колики.

Децата, които страдат от алергии, могат да гопият като естествена превантивна мярка. Rooibos е също така чудесно за деца, които се борят да следват здравословни модели на сън или които страдат от възпалено гърло или обикновена настинка.